Sunday 2 October 2011

Tutorial για μεταποίηση τσάντας


Hey hey hey! Σήμερα αποφάσισα να κάνω ένα tutorial για μια μεταποίηση τσάντας! Δυστυχώς δεν έβγαζα φωτογραφίες όταν την έφτιαχνα αλλά θα προσπαθήσω να εξηγήσω βήμα βήμα.

Λοιπόν, έτσι ήταν η τσάντα στην αρχή:
 
Δεν λέω, πολυ όμορφη τσάντα, αλλα δεν με βόλευε καθόλου. Ήταν τα λουράκια μικρά κ δεν μπορούσα να την κουβαλησω. Οπότε τα έκοψα!

 Στη συνέχεια αποφάσισα πως παραήταν μεγάλη για να μπει χιαστή οπότε λέω θα την διπλωσω. Είδα πόσο είναι το μέγεθος που με βολεύει και ακριβώς εκεί που τσάκιζε, έκανα δυο τρύπες στο ίδιο ύψος, αριστερά και δεξιά. Επειδή αυτή η τσάντα είναι διπλωμένη εσωτερικά, ουσιαστικά έκανα τέσσερις τρύπες:

και τις ασφάλισα για να μην χαλάσουν με το αγαπημένο εργαλείο που δεν ξέρω πως λέγεται:

Μετά την άνοιξα και κολησα  μέσα τα δυο μέρη από ταινία διπλής επικόλλησης  ("χριτς-χρατς" εγώ έτσι την ξέρω! ^^ ) για μεγαλύτερη ασφάλεια, να μην χύνονται τα πράγματα μου έξω!

 Έπειτα πήρα ένα μαγνητικό κούμπωμα (συνήθως υπάρχει σε τσαντάκια και νεσεσέρ, το δικό μου το πήρα από ένα παλιό πορτοφόλι) στην μέση ακριβώς της απόστασης των τρυπών,  μέτρησα ίσα μήκη πάνω και κάτω και πέρασα από την ίδια πλευρά τα δυο κομμάτια του μαγνητικού κουμπώματος.

Στη συνέχεια πέρασα την αλυσίδα και έτοιμη!

Τι χρειάστηκα απο εργαλεία; όσα φαίνονται στις εικόνες και επίσης:
  1.  μυτοτσίμπιδο ή πένσα για να ανοίξω και να κλείσω το μαγνητικό κούμπωμα και για τις αλυσίδες
  2. κοπίδι για να σκίσω στο σημείο που έμπαινε το μαγνητικό κούμπωμα
  3. μαρκαδόρο για να σημειώσω τις τρυπούλες :P
θα χαρώ να δω κ feedback από δικές σας τσαντούλες!


Cheers!
BrouRloum!

1 comment: